25 Mart 2012 Pazar

Süper Ligin en iyisi kim olur ..?

Türkiye liginde aslında her şey beklenilen seyirde ilerliyor. Galatasaray kadro üstünlüğü,yıldızları ve antrenör farkı ile sadece bir adım önde. Sıralama da ardından gelen Fenerbahçe ve diğer takımlar her zaman olduğu gibi takipçileri. Burada tek sürpriz Fenerbahçe ‘nin performansı kesinlikle..

Fenerbahçe Galatasaray derbisinden sonra artarak yükselen bir form grafiğine sahip.Bunda da en büyük pay Kaptan Alex ‘ ait. De souza öyle bir sporcu ki… Sadece saha içinde değil saha dışında da örnek hareketleri ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış durumda. Evet fazla koşmuyor ; ama gerekli yerlerde koşuyor ve en önemlisi arkadaşlarını da koşturuyor. Bir oyuncunun sadece vücudu ile değil kalbi ve oyun zekası ile neler yapabileceğinin en güzel ispatı. Kaptan zor durumlarda takımının en büyük toparlayıcısı.

Belki de Galatasaray ‘ın Hagi ‘nin gidişinden sonra almış olduğu Felipe,Concecaio,Lincoln ,Misimoviç gibi futbolcuların yapamadığını tek başına rakip bir takımda yapıyor. Ancak geçtiğimiz yıllarda bu durumdan çok çeken ve orta alanın ortasına gerekli takviyeyi bir türlü yapamayan Galatasaray da bu sorunu bu sene takım oyunu ile çözmüş durumda. Her biri birbirinin tamamlayıcısı oyuncular ile saha da Fenerbahçe ‘nin aksine roller paylaşılmış durumda.


Hangi sistem daha sağlıklı derseniz elbette Galatasaray ‘ın ki demek gerekli. Ancak saha da Alex tipinde oyunculara da her zaman ihtiyaç var. Fenerbahçe keşke ligin ortalarına doğru basit hatalarla kaybetmiş olduğu maçları kaybetmese demek geçiyor içimden. Çünkü bu sene yaşadıkları durumlar neticesinde geldikleri nokta da inanılmaz.


Bir de Sivasspor gerçeği var. Onlar da eski günlerdeki formlarına tam olarak ulaşamasalar da uzun zaman sonra kendilerini yeniden hatırlattılar. Bu sene Grosicki, Eneramo , Suarez ve Kadir gibi usta ayakları ile güzel sonuçlar aldılar. Bir tebrik onlara…


Bir tebrik te file de Avrupa Şampiyonu olan sarı meleklere. Büyük bir bütçe ile kurulmalarına rağmen kaprissiz, arkadaşlığın ve dostluğun tavan yaptığı bir takım oldular. Saha da sadece sonuç almakla kalmadılar oynarken de keyif aldılar, keyif verdiler. Bu şampiyonluğu hak etmişlerdi… Sadece kutlamak kaldı bizlere onları..