10 Aralık 2011 Cumartesi

Futbolumuzun saklı manzaraları...

Türk futbolunda son yaşanan gelişmelere birlikte bakalım..Neler oldu neler..Guti Hernandez Beşiktaş ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti. Guti iyi bir oyuncu olabilir.Ama en yararlı döneminde Beşiktaş ‘a gelmedikten sonra ne kadar katkı sağlayabilirdi ki..Bile bile lades demek diye buna denir sanırım.Ligimiz yine aynı tadında devam ediyor.Büyük kulüpler ile diğerleri diye tabir edebileceğimiz kulüpler arasındaki makas gittikçe açılıyor.Arada sırada gelen değişik sonuçlar kimseyi kandırmasın.Aslında Bursa’nın şampiyonluğundan sonra çok şey değişir diyenler ligin sonları geldiğinde çıkan tabloyu daha net görebilecekler.Galatasaray bir iyi bir kötü..Takımda ki oyuncuların hepsi yetenekli ve kariyerli..Fatih terim aşısı tutmuş.Ancak Terim ‘ e de zaman gerek..Bu kadroyu oynatabilecek vizyonu,misyonu,her şeyi var.



.Ancak henüz yeni birlikte oynamaya başladıkları belli. Baros sorununu halletmeliler. Fenerbahçe ise beklenilenden çok daha iyi futbol oynuyor.Bu sene kolay pes ediceklerini düşünmüyorum bende herkes gibi..Bienvenue mutlaka çok daha fazla pas alabilmeli.Orta sahada yerli oyuncular tıpkı yeni gelen Ziegler gibi profesyonel davranabilmeli. Defans,kaleci uyumları onların ilerleyen haftalarda sorunu olabilir.Ancak nispeten olumlular...

Ve Beşiktaş..Carvalhal ‘ in mutlaka orta saha,hücum bölgesinde yaratıcı değişikliklere gitmesi şart. Hugo Almeida bu sene formunun sürekliliğini korumalı.Bu da bu oyuncunun oynamasından geçer.Forvette ki diğer yabancı olan Edu ‘nun neden geldiğini kestirebilmek güç.Yeteneği de kısıtlı ,yaratıcılığı da..

Trabzonspor ise şampiyonlar liginde oldukça kötü maçlar çıkarıyor.Bu takımın da kendine bir bakması ve büyük zaferler yaratan tarihini hatırlaması şart.Trabzonspor bu değil..

Diğer klüpler de ise sonuçlar bilindik.Abdullah Avcı ‘ nın takımı antrenörün bu klüpte uzun yıllardır bulunması sebebi ile iyi sonuçlar almakta.Bu böyle devam eder.Çünkü istikrarın önemini bilen bir anlayışları var.Milli takımın sonuçlarına gelince..Hiddink ‘in bu alınan sonuçlardan çok daha iyisini yapabilmesi lazımdı.Milli takım futbol kalitesi olarak tat vermiyor.Yeni yüzler,yeni isimler şart.Deplasmanda oynanan maçta ilk kez gözüken başta Sinan bolat ve diğer futbolcular olumlu izlenim verdiler.Seneye Hiddink ile devam edilecek mi bilemiyorum ancak Hollandalı hocanın bu dönem zarfında arzu edilen oyunu oynatamadığı ve yanlış oyuncu tercihleri yaptığı ortada..



Hepinize güzel bir hafta dilerim.