24 Şubat 2012 Cuma

Beşiktaş'ta güzel futbolun resmi..

Beşiktaş ‘ın oynamış olduğu oyun içerisinde kilit oyuncularının önemi bir kez daha anlaşıldı. Her takımın kuşkusuz sahaya çıkan kadrosu, oyun düzeninin kusursuz bir biçimde iyi işlemesi için esas teşkil eder. Ancak bu Beşiktaş ta biraz daha fazla.

Belki takım Fenerbahçe maçında rakip kaleye istediği kadar gidemese de oyun içinde ve orta sahada devamlılık ve dayanıklılık açısından pek te kötü değildi . Ancak gol yollarında forvetleri buluşturma konusunda etkisiz kaldıkları da gözlerden kaçmadı. Bu takımda Holosko ‘nun yüzde yüz formasını geri alması şart. Hızlı, kurnaz ve rakip forvetleri peşine takıp sürükleyecek kadar oyun zekası olan bir forvete devamlı forma vermeniz gerekir. Maalesef Holosko istediği şartları bir türlü bulamamakta…

Bu da ister istemez oyun kalitesine yansıyor. Fenerbahçe maçında sürpriz kontratak girişimleri bile orta sahadan verimli bir biçimde başlamadığı için eriyip gitti.

Carvalhal ‘in Fernandes ve Simao ‘nun oyun içindeki misyonunu paylaştırması gerekli. Kanatlar da Veli ‘nin oyuna katkısı ve ısınması şart . Ancak orta saha da oyunu rahatlatıcak,geniş alanlara yönlendirecek bir yerli oyuncunun olması özellikle Quaresma nın yokluğunda çok iyi olurdu. Bu anlamda Gaziantespor dan Trabzonspor a geçen Olcan Adın keşke alınabilseydi demeden geçemeyeceğim. Bu çocuğun geleceği çok parlak. Çünkü sürekli kendisine katabiliyor.

Braga maçında ideal on bir’ e yakın bir kadro düzeni ortaya konunca güzel sonuç ta kendiliğindn geldi. Zaten Sivok ‘un her zaman böyle gol araması gerektiğini söylemiştik. Braga maçında takım çok önemli bir deplasman galibiyeti aldı. Ancak yine de bu galibiyet Beşiktaş ‘ın istenilen futbolu oynayabilmesi için bir tarih vermiyor. Carvalhal iyi bir antrenör ve taktisyen. Takımın daha istikrarlı oynaması için bir şeyler yapmalı.

Çünkü Galatasaray daha öncede anlattığımız gibi eski Galatasaray değil…

fenerbahce maglubiyetleri unutturdu

Fenerbahçe mağlubiyetleri unutturdu..

08 Şubat 2012

Son derbi maçında Fenerbahçe ‘nin Beşiktaş karşısında daha istekli, sabırlı ve baskılı oynadığını gördük. Elbette sonuç ta daha iyi hazırlanan takıma örtüşen bir şekilde cereyan etti. Alex ‘in mücadelesi orta saha da form grafiği gitgide artan Stoch ‘un driplingleri ve oyun zekası ile birleşince Fenerbahçe forvetleri Beşiktaş defansını zorlamaya başladı. Beşiktaş ‘ta eksiklerin çok olması, deplasmanda oynamaları gibi mazeretlere sığınmayalım. Bu takım Saraçoğlunda daha iyisini yapabilirdi. Yapmalıydı da… Öncelikle Beşiktaş ideal forvetini bulmalı. Denize düşen yılana sarılır misali her forvet yokluğunda Holosko’yu sahaya sürmekten vazgeçmeli.


Bir oyuncunun başarısı sahada oynadığı süre ile doğru orantılı olarak artar. Geçen sene Holosko ‘nun belediye de attığı kritik goller hep bu düşüncenin meyveleriydi. Ayrıca sakatlıktan yeni kurtulan Ersan gülüm ‘ü de farklı maçlarda ısındırmak lazım değil mi .? Beşiktaş ‘ın kadrosu belki de sahaya çıkabilecek en iyi kadrolardan biriydi. Ancak en iyisi değildi. Fenerbahçe ise risk alarak Moussa Sow ‘u kullanmayı düşündü.


Beşiktaş rakibinin bu dezavantajından bile faydalanamadı. Fenerbahçe defansın ın ortasına atılan hızlı hücumlarda sürekli olarak gedikler verdiğini, geriye koşmakta zorlandığını sürekli görüyoruz. Fernandes gibi buraları karıştırabilecek bir oyuncunun olmaması da Beşiktaş ‘ın şanssızlığı idi. Ancak Beşiktaş ‘ın mutlaka her maçta rakibe göre oyun dizilişi ve kadro yapısı ile çıkması lazım. Keşke herşey Carvalhal ‘in maç sonrasında ağzından çıkanlar gibi olsaydı. Fenerbahçe işine yarayacak mühim bir 3 puan aldı. Kocaman ‘ın öğrencileri bu galibiyetle mağlubiyetleri de unutturdular.

Bu yıl Galatasaray ' dan gördüklerimiz

Bu Yıl Galatasaray'dan gördüklerimiz..

17 Ocak 2012

Galatasaray artık istediği oyunu sahaya yansıtıyor diyebiliriz. Muslera başta olmak üze takımı oluşturan tüm parçalar yavaş yavaş yardımlaşmayı öğrendiler.Takım olabilmenin sorumluluklarını sahada uygulamaya başlayınca Galatasaray ‘ın oyun felsefesi de sahayı kullanmaya başladı.

Bir kere Muslera ‘nın ne kadar iyi transfer olduğunu sonunda herkes anlamıştır diye düşünüyorum.Bu kaleci her şeyden önce çok iyi niyetli,zamanlaması mükemmele yakın ve herşeyden önemlisi doğru zamanda doğru hamleler yapmaya başladı.Defansta Ujfalusi bu bölgeye adeta ilaç oldu.Çek savunmacı’nın zaten kariyerinde nasıl bir oyun yapısı olduğunu çoğu zaman gözlemlemiştik.Gelen transferlerin takıma uyum sorunu da aşılınca Galatasaray kanatları hem daha isabetli kullanmaya hem de ceza sahası içinde gollük pozisyonlara daha kolay ulaşma şansı yakaladı.

Takım çok koşuyor,mücadele gücü yüksek ve dayanıklılığı fazla… İlerde Elmander durdurulması çok zor bir oyuncu.Keza Baros ta ona tekniği ile eşlik edince durdurulması zor adam sayısı 1 den 2 ye çıkmakta…

Karabükspor maçında gördük ki rakip zayıf ta olsa oyun disiplinlerinden taviz vermiyorlar.Orta sahada Emre çolak gibi genç oyuncuları kullanılması ileri görüşlülüğün bir göstergesi…

Karabükspor geçen sene ki kadrosunu mumla arayacak.Neden bu tür takımlar istikrarlı bir biçimde kadrolarını koruma gayreti içerisine girmezler…anlamak zor.

Galatasaray sağlam defans yapısı ve geriden soğukkanlılıkla oyunu okuma ve kurma gayreti olduğu sürece kolay kolay hata yapacağa da benzemiyor.Sonuç olarak şu belli oldu ki bu sene ligin en favori ekiplerinden birisi ile karşı karşıyayız…

https://twitter.com/#!/oguzakdeniz

http://zoomlabakalim.blogspot.com/