9 Temmuz 2013 Salı

çok ama çok güzeldi..


Bu seferki tatilim benim için gerçekten hem özel hem de güzeldi.Hayatımda ilk defa bir gurme turuna katılacaktım.Dolayısı ile şimdiye kadar mutfak ve gezi kültürünü az çok bilen biri olan önümde güzel fırsatlar olacaktı.Gezimi 2 bölümde değerlendiricem.Birinci eşsiz güzelliği ile kaldığımız cunda yarımadası ,ayvalığın eşsiz arnavut kaldırımlı taş sokakları,eski rum evleri,muhteşem doğası ile insanı bambaşka diyarlara sürükleyen kaz dağları ,izmir'in en güzel köşelerinden foça ve tabiki beni hem kültürü ile,hem manzarası ile sürükleyen bergama ve pergammon antik kenti..

Cunda ya gittiğiniz de deniz ürünleri yemek için fazlası ile alternatif var.Ben gittiğimiz pek çok restoran içerisinde ayna restoran ' ı çok beğendim.Hizmeti,temizliği ve kalitesi ile benden 10 üzerinden 9 aldı. Üstelik dekorasyonu ve ambiansı o kadar güzelki şirin italyan restoranları gibi. Edremit te ise tarihi cumhuriyet lokantası ise yemekleri ve hizmeti ile gerçekten çok başarılıydı. Edremit te çok şirin bir ilçe ayrıca,Cunda önden küçük bir ilçe arkadan ise kendinizi kuş ve tavuk seslerine kaptırdığınız bir köy gibi..O kadar huzurlu ki. Onu keşfetmek için adeta yarışıyorsunuz kendinizle bazen..












Ayvalık ta keza öyle..Biraz daha gelişmiş..Ama evler ,sokaklar,insanlar hepsi tarih kokuyor..Zeytin ' in ve zeytinyağının girdiği yerler böyle sanırım. Nefis lezzetler,deniz,güneş hepsi harika..Deniz yolu ile yenikapı bandırma seferleri de çok olumlu.Çok rahat bir yolculuk yaptık..Ben çok beğendim verilen hizmeti...Neticede
çok ama çok güzeldi..