5 Nisan 2012 Perşembe

FENERBAHÇE'NİN ŞANSI...

Bir Trabzonspor Fenerbahçe maçı geride kaldı. Aslında her iki takımda da genel anlamda bir form düşüklüğü vardı . Puanlarının birbirlerine çok yakın olması dışında son yıllarda yolları da oldukça kesişti bu iki takımın. Fenerbahçe Trabzonspor a göre maça daha istekli başladı diyebiliriz. Trabzonspor İnter galibiyeti dışında bu sene hem şampiyonlar liginde hem de lig de istediği sonuçları alamadı. Kimse kendini kandırmasın. Yapılan yatırımlar,alınan bir sürü yabancı futbolcu Trabzonspor un en azından gruptan çıkmasını sağlamalıydı. Dolayısıyla alınan puanlar sadece teselli ikramiyesi oldu.

Trabzonspor da bir takım şeylerin değişmesi gerekli. Orta saha da Alanzinho ,Colman ikilisinin zaman zaman aksasa da çalışkanlığına diyecek bir laf yok. Ancak defansta Chech ve Giray ikilisi istenilen uyumu bir türlü sergileyemiyor . Chech’ in tecrübesi takım için yeterli olsa da henüz ortaya koyduğu oyun yeterli değil. Fenerbahçe yine Alex ‘in çabaları zaman zaman Ziegler’ in sol kanattan derinlemesine sivrilişleri zaman zaman da Mehmet topuz ‘ un doldur boşaltları ile tehlikeler yarattı.



Trabzonspor da mutlaka sağlam bir iki yabancı transferi şart gözüküyor. Paolo Henrique bu sene tam anlamıyla hayal kırıklığı oldu. Zaten Belçika da performans yapan yabancı futbolcuları almadan önce iki kez düşüneceksin . Fenerbahçe ‘ nin gol ayağı Sow ile aralarında dağlar kadar kalite farkı var.

Trabzonspor ne zamanki orta saha da topa basmayı ve volkan şen ‘ i kaçırmayı akıl etti ,güzel pozisyonlar yakaladı. Ben Burak ‘ ın çok daha iyi yerlere geleceğine eminim. Attığı gol beceri kadar ustalık kokuyor. Kesinlikle şans işi değil. Sonuçta her iki takımın birbirini çok fazla sıkmadığı bir maç izledik. Maçın en formsuzu ise tartışmasız maçın hakemi idi. Ofsayt pozisyonuna hiç girmeden ikili mücadeleler de verdiği kararların bazıları fazlası ile değişikti.

Beşiktaş tan ise bir Carvalhal geçti. Ne kadar profesyonel, takımını sahiplenen, mütevazi ve futbolu yaşayan bir antrenördü Carvalhal. Onun döneminde özelikle kendisinin de ayırdığı gibi Avrupa kupalarında braga maçının sonuna kadar takım gerçekten çok başarılı oldu. Madrid takımı büyük lokma idi .

Ancak onun şanssızlığı takım içindeki kendi vatandaşlarının ona olan tavırları yüzünden oldu. Portekizli , Portekizli ye bunu yapar mı diyeceksiniz ? Yaptı. Ben onun mutlaka bir gün Beşiktaş a döneceğini düşünüyorum. Zaten gidişi de zamansız oldu. Kalsa idi seneye çok daha farklı bir Beşiktaş izleyebilirdik…

http://zoomlabakalim.blogspot.com/
https://twitter.com/#!/oguzakdeniz

3 Nisan 2012 Salı

Blogger Modası

Son günlerde moda halinde yayılıyor. Firmalar kendi ürün sattıkları alanlarda paylaşım yapan blogger ları tanıtım etkinliklerinde bir araya getiriyorlar. Elbette günümüzde bloglara verilen önemin artması ve blog dünyasının gittikçe daha özgün bir hal alması bunda etken…
İnsanların fikirlerini özgürce ifade ettikleri, soru sordukları, paylaşım yaptıkları sitelerin de birbirini ardına açılması blogların önemini bir kez daha arttırıyor. Çünkü bloglar da da her ne kadar böyle soru cevap tarzı bir felsefe güdülüyor olmasa da insanların yorumları ile konuya farklı açılar katması olası…
Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmada twitter gibi mikro blogların reklam dünyasında öneminin ne kadar az anlaşıldığını ortaya koydu. Hakikaten eğer bir twitter hesabınız varsa takipçisi olmanız için bir firmadan yada kuruluştan özel mesaj almanız gibi bir durum sözkonusu bile değil. Aynı zamanda o firmaların ya da sayfaların özel bir kampanyası yoksa sayfaya doğru çekilmeniz de zor.
Bu yüzden twitter gibi sadece 140 karaktere sığdırılan mesajların dolaştığı ve kişileri etkileme gücü yüksek olan platformlara sadece yaptıklarınızın karşılığını alıyorsunuz. Bu yüzden aslında bu tarz paylaşım alanlarının daha etkili kullanılması da şart.

Bunu başarabilen Türkiye de çok az firma var. Bu yüzden az önce bahsettiğim soru cevap tarzı platform sitelerinin de bir şekilde firmalar tarafından bu işin içine çekilmesi ve ürünleri hakkında anlık feed backler alınması açısından önemli.
Hayat ve sosyal medya her geçen gün yeni anlayışlar ortaya koyuyor. Eğer atacağınız adımlardan birinde tereddüt yaşarsanız geri kalmanız olası…

Bizden söylemesi…





http://zoomlabakalim.blogspot.com/

https://twitter.com/#!/oguzakdeniz